Week van ons eten 5 oktober: START

Jonge agrariërs telen en produceren met veel trots lokale en mooie producten. Of het nu gaat om de groenteteelt of de consument voorzien van gezonde dierlijke producten. Elke (jonge) agrariër zorgt voor eerlijke en gezonde Nederlandse producten. En daar is BAJK trots op!
Vanaf vandaag (5 oktober) begint ‘De week van ons eten’. Tijdens deze week wordt de waarde van het Nederlandse voedsel onder de aandacht gebracht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal.
Als BAJK willen we graag de kloof tussen de boer en burger verkleinen. Het is belangrijk dat de consument weet waar zijn voedsel vandaan komt en hoe dat door vele agrariërs wordt geproduceerd/geteeld.
Het is ook zeer belangrijk dat de Nederlandse consument zich bewuster wordt waar zijn of haar voedsel vandaan komt.
BAJK wil deze week laten zien waarom onze producten zo belangrijk zijn!
Deze week zal dagelijks een BAJK bestuurder een stukje delen over een product dat hij/zij produceert/teelt. Op deze manier willen we allerlei agrarische producten onder de aandacht brengen en leren jullie een deel van onze bestuurders beter kennen!
De week wordt afgesloten met de ‘Ontmoet de Boer dag’. Via onderstaande link kun je zien welke boeren meedoen, maar je kunt natuurlijk ook een boerderijwinkel in jouw buurt bezoeken!