Innovatie platform varkenshouderij

Beste idee van Varkensland (HBIVV)

Heb jij een idee om de varkenshouderij te verbeteren? De zoektocht naar ”Het Beste Idee Van Varkensland” (HBIVV) biedt niet alleen een podium voor nieuwe initiatieven, maar ondersteunt ook de verdere ontwikkeling van de beste ideeën. Heb je vragen zoals: Hoe zet ik mijn idee goed neer? Hoe presenteer ik zo’n idee? En hoe zorg ik ervoor dat mijn idee de wereld inkomt? Wij helpen je graag! Als je finalist bent krijg je antwoord op al deze vragen tijdens de Masterclass en ontvang je advies om jouw idee verder te ontwikkelen!

De inschrijvingen voor de jaarlijkse innovatiewedstrijd varkenshouderij zijn nog tot 1 september 2024 mogelijk. Klik hier voor de link naar het inzenden van jouw idee! Deze wedstrijd, die de Nederlandse varkenssector stimuleert om vernieuwende concepten te ontwikkelen, richt zich op duurzaamheid, diergezondheid, dierenwelzijn en milieu.

  • Mocht jouw idee niet bij de finalisten zitten, geen probleem! We gaan aan de slag met alle ingediende ideeën. Het projectteam van HBIVV en Stichting Innovatie Platform heeft een faciliterende rol, en neemt, indien mogelijk, alle inzendingen mee en werkt samen graag met jou verder. Zo gaan we in samenwerking, van een varkensidee naar een uitwerkingsplan.
  • De finale vindt plaats op 19 november 2024, waar een onafhankelijke jury bepaalt welk idee wordt uitgeroepen tot HBIVV 2024. Het publiek kiest daarnaast de winnaar van de publieksprijs. Schroom dus niet om het idee in te dienen voor 1 september 2024 via de website. Samen gaan we graag aan de slag om de toekomst van de varkenshouderij te verbeteren!

Studentenchallenge

De jeugd heeft de toekomst! Vanuit dit motto stellen de organisatoren van HBIVV een ticket voor de finale van HBIVV beschikbaar voor het beste studententeam van 2024.De studenten kiezen zelf en samen met de experts/coaches wie er doorgaat naar de finale van HBIVV.

De studentenchallenge vindt plaats op: 18 september (locatie ntb). Aanmelden via de docent van je opleiding

  • Alle agrarische scholen die varkenshouderij lessen geven zijn op de hoogte van de challenge. Bij vragen, vraag je docent of neem contact op met HBIVV.

 

Overig rondom innovatie platform varkenshouderij

  • Loop niet langer met je idee rond, deel het en maak er iets moois van!
  • Bezoek ons op de beurs in Hardenberg op 16 en 17 oktober
  • Noteer alvast 19 november in de agenda voor HBIVV

 

Sociale media