BodemUp! 2022-2027

BAJK denkt mee in het project BodemUp!

BAJK is partner in het project BodemUp Brabant. BodemUP Brabant is een project dat als doel heeft om grootschalig bodemmaatregelen te realiseren op agrarische bedrijven in Noord-Brabant. Het project heeft een looptijd van 5 jaar (2022–2027) en wordt gezamenlijk gefinancierd door Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap Rivierenland, drinkwaterbedrijf Brabant Water en de provincie Noord-Brabant. Het streven is om ca. 2000 agrariërs te werven als deelnemer in het project. Zij krijgen via een bodemcoach advies op maat over passende bodemmaatregelen. Zo wordt er gewerkt aan een vitalere bodem en een betere waterkwaliteit.

 

Boeren gezocht voor deelname aan BodemUp! Brabant

In BodemUP Brabant krijgen agrarisch ondernemers advies en begeleiding op het gebied van duurzaam bodembeheer en efficiëntere nutriëntenbenutting. Aan de hand van het BedrijfsBodemWaterPlan (BBWP) worden maatregelen besproken om de vitaliteit van de bodem te vergroten. Het programma BodemUP Brabant loopt van 2023 tot en met 2027 en staat open voor boeren en tuinders in de provincie Noord-Brabant. 

Door deel te nemen aan dit traject krijg je drie jaar lang advies en krijg je toegang tot het BodemUP netwerk. Op dit moment is er ruimte voor nieuwe deelnemers. Ben je met jouw bedrijf gevestigd in Noord-Brabant en wil je onder leiding van een bodemcoach werken aan een vitale bodem? Meld je dan aan via de website bodemupbrabant.nl. We nemen dan contact met je op voor een eerste gesprek.

Wat biedt het programma?

Jaarlijks maken we samen een plan voor verbetering van minstens één perceel, op basis van veld en labanalyses. We begeleiden bij het selecteren, uitvoeren en evalueren van maatregelen op een perceel waarvan jij denkt of hoopt dat er winst te halen is. Extra inspiratie en kennis komt van een jaarlijkse excursie en specifieke demo’s over het onderwerp waar je meer over wilt weten, als groep of individueel. Ook ben je onderdeel van het (landelijke) netwerk BodemUP. Dit is het netwerk van boeren die, net als jij, hun best doen op een constructieve en zichtbare manier te werken aan volhoudbare landbouw. Binnen het netwerk BodemUP is veel kennis beschikbaar en heb je toegang tot webinars, podcasts, e-learnings en bijeenkomsten.

 

Heb je interesse of zijn er vragen? Neem dan contact met ons op via info@bodemupbrabant.nl of bel met 073 217 33 33

BodemUP Brabant is een samenwerking van Provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas, Waterschap de Dommel, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap Rivierenland, Brabant Water en ZLTO. (rol LNV?) Meer informatie vind je op www.bodemupbrabant.nl.

Gerelateerd nieuws

𝐁𝐨𝐝𝐞𝐦𝐔𝐏 𝐒𝐲𝐦𝐩𝐨𝐬𝐢𝐮𝐦 -  𝟓 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟑

BAJK draait mee in het project BodemUP Brabant. Op dinsdagochtend 5 december is er een symposium van 9.00 en tot 13.30 uur In Hedel. Tijdens deze ochtend ga je aan de slag met bodemtools die je ook op jouw eigen bedrijf kunt inzetten. Deze ochtend is inclusief lunch en is kosteloos te volgen.
Lees hier het gehele bericht
𝐁𝐨𝐝𝐞𝐦𝐔𝐩 𝐁𝐫𝐚𝐛𝐚𝐧𝐭 - Juli 2023

BAJK is partner in het project BodemUp Brabant. BodemUP Brabant is een project dat als doel heeft om grootschalig bodemmaatregelen te realiseren op agrarische bedrijven in Noord-Brabant. Het project heeft een looptijd van 5 jaar (2022–2027) en wordt gezamenlijk gefinancierd.
BAJK heeft in dit project vooral een meedenkende rol.
Lees hier het gehele bericht

𝗣𝗮𝗿𝘁𝗻𝗲𝗿 𝗮𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝘄𝗼𝗼𝗿𝗱 – 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗶𝗻𝗰𝗶𝗲 𝗡𝗼𝗼𝗿𝗱-𝗕𝗿𝗮𝗯𝗮𝗻𝘁 – 𝗣𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁 𝗕𝗼𝗱𝘂𝗺𝗨𝗣 – April 2023

Elke maand krijgen twee partners van BAJK de gelegenheid om een berichtje bij ons aan te leveren. Deze keer is de BAJK-partner Provincie Noord-Brabant aan het woord. Zij vertellen over de het project BodemUP en de podcast die hierover te beluisteren is. BAJK is ook bij dit project aangesloten.


Luister hier de podcast